zondag 29 september 2019

Dead Horse Point SP (29/09/19)


Boondocking nabij Goblin Valley SP
Even voor 6u worden we wakker van de regen en het onweer. Regen die op het dak van de camper valt is heel goed te horen. Maar langer dan een half uurtje duurt het niet. Als de regenzone overgetrokken is zien we een prachtige regenboog. Na het ontbijt vertrekken we van deze prachtige kampeerplaats. Maar eerst moeten we terug op de verharde weg geraken. Dat is op sommige plaatsen toch maar héél nipt om met de overhang de grond niet te raken. Kim wandelt te voet naast de camper mee om instructies te geven. Uiteindelijk is het gelukt maar dit soort plaatsen gaan we met zo’n grote camper toch niet meer doen.





Ons plan was om in de voormiddag de Little Wild Horse Canyon te wandelen, op enkele km van de kampeerplaats. Maar omdat er regen is gevallen en wij niet zeker zijn van de weersomstandigheden besluiten we uit veiligheidsoverwegingen de slot canyon niet in te gaan. Flash floods zijn een reëel risico in slot canyons. We rijden dan maar ineens door naar Moab. Onderweg is er nog steeds ontzettend veel wind wat het besturen van de camper minder aangenaam maakt. In Green River kopen we enkele meloenen, het dorpje is bekend van de “Green River Melons”.



Moab
In Moab stoppen we bij enkele souvenirwinkeltjes. Dit dorpje is echt ingesteld op toeristen. Hetgeen me opvalt is hoe onvriendelijk ze hier in de winkels zijn, zeker in vergelijking met zovele andere plaatsen in Amerika. Bij de plaatselijke supermarkt kopen we nog het hoogstnoodzakelijke. Het is hier veel duurder dan op andere plaatsen. Lunchen doen we bij Fiesta Mexicana. Met een meer dan verzadigd en voldaan gevoel wandelen we weer naar buiten.




Dead Horse Point State Park
Dan rijden we door naar het Dead Horse Point State Park waar wij een plaatsje op de campground gereserveerd hebben. Na een korte stop op de camping rijden we door naar het Dead Horse Point, het uitkijkpunt aan het einde van de weg. De zon schijnt nu nog veel te fel wat afbreuk doet aan het uitzicht hier. We rijden terug naar de camping om een boterham te eten en een korte wandeling in de buurt van de camping te doen.










Om 18u00 rijden we terug naar Dead Horse Point om de zonsondergang te zien. Nu zijn de kleuren hier veel mooier dan daarstraks. Een prachtig uitzicht over de Coloradorivier hebben we hier. In de verte zien we ook het bekende Thelma & Louise Point. Na zonsondergang rijden we terug naar de camping.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Valley of Fire State Park (24/09/19)

Valley Of Fire campground Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op d...