vrijdag 27 september 2019

Kodachrome Basin SP, Highway 12 en Capitol Reef NP (27/09/19)

Kodachrome Basin State Park
Vandaag willen we een wandeling maken bij zonsopkomst. Dus om 6u20 staan we op zodat we om 7u00 klaar staan. De Angel’s Palace Trail, de populairste trail van het park, start vlakbij de campground. De trail begint met een klim van zo’n 50 meter en bestaat uit verschillende korte lussen op het plateau. In het oosten zijn er hoge zandstenen kliffen, maar in de andere richtingen is er een weids uitzicht.  We zien de zon opkomen en de mist verdwijnt als sneeuw voor de zon. Soms zijn er diepe kliffen, hier moeten we de kindjes dan wel goed bij de hand houden. Anderhalf uur later en drie kilometer verder staan we terug bij de camper. Fons en Liza hebben weer heel flink meegewandeld. Nadat we de camper losgekoppeld hebben rijden we verder het park uit. Maar eerst nog een korte fotostop aan het inkombord van het park.
























Highway 12
Highway 12, ook wel “A Journey through Time Scenic Byway” genoemd is een All‑American Road. Deze weg staat bekend als één van de allermooiste in de USA. Het eerste deel van de weg van voor Bryce Canyon tot aan de afslag voor Kodachrome Basin hebben we al afgelegd. Vandaag rijden we het resterende deel van deze weg tot in Torrey, nog net buiten de parkgrenzen van Capitol Reef National Park.

We rijden door tot Escalante, een slaperig dorpje, waar we nog enkele boodschappen doen in de lokale supermarkt. Na Escalante begint het mooiste deel van de route. We passeren langs “Head of the Rocks Overlook”. Hier zie je de weg tussen het kale rotslandschap slingeren. Je hebt hier een heel mooi en weids uitzicht. Na een korte stop rijden we via enkele haarspeldbochten naar beneden.








Enkele kilometers verder heb je dan “The Hogback, een smalle strook waarover de weg loopt met langs beide zijden van de weg afgronden. Als we verder rijden verandert het landschap continu. Eerst is er een stuk met veel bos. Dit gaat geleidelijk over in een landschap met steeds meer en meer rode rotsen.





Capitol Reef National Park
Om 15u30 komen we aan in Capitol Reef, het enige van de vijf nationale parken in Utah dat wij nog nooit bezocht hebben. De rode rotsen langs de kant van de weg zijn echt indrukwekkend. Na een korte stop bij het visitor center waar we door een telescoop naar de zon hebben gekeken rijden we door naar Fruita Campground. Een groene oase met heel veel fruitbomen in een rode woestijn. Op de campground lopen herten rond. We eten wraps met omelet en groenten. Na het eten gaan we nog wat fruit plukken in de boomgaard naast de camping. Tegen betaling mag je hier fruit plukken om mee te nemen. Om ter plaatse op te eten mag je het zo plukken. Even voor zonsondergang doe ik met Fons het dagelijkse spel om ter eerste Jupiter en Saturnus te spotten. Fons wint bijna altijd.













’s Avonds in het amfitheater is er nog een lezing van een uur over de maan en de bemande maanmissies van 50 jaar geleden. Nadien staan er op de parking een tiental telescopen opgesteld om naar de sterrenhemel te kijken. Dit is een van de donkerste plaatsen ter wereld. De hogere ligging van dit gebied en de droge woestijnlucht zijn extra troeven voor een spectaculair uitzicht op de Melkweg die zelfs met het blote oog heel goed te zien is. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Valley of Fire State Park (24/09/19)

Valley Of Fire campground Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op d...