maandag 30 september 2019

Arches NP (30/09/19)

 Arches National Park

Vandaag gaan we Arches National Park bezoeken. Dit is een van de populairste en drukste parken in Amerika. Parkeerplaats vinden voor een grote camper is geen evidentie in het park, dus is het een kwestie van er heel vroeg bij te zijn. Daarom staan we om 5u40, kleden de kindjes snel aan en vertrekken direct naar Arches NP, toch een goed uur rijden vanuit Dead Horse Point SP. We zijn al bijna in het park als de zon opkomt.

In het park rijden wij direct door naar de parking van waaruit de Delicate Arch Trail begint. Na een ontbijt op de parking maken we ons klaar voor de wandeling. Het eerste stukje van de tocht gaat nog via een goed aangelegd pad. Daarna volgt er een steil gedeelte omhoog over een slickrock. De kindjes geraken heel vlot naar boven. Na de slickrock is er een redelijk vlak stuk met los zand en hier en daar een klein klimmetje. Het laatste deel naar Delicate Arch is via een pad dat langs een steile rotswand is uitgehakt. Voor mensen met hoogtevrees kan dit wel een spannend stuk zijn. Pas helemaal op het einde van de trail zien we Delicate Arch, de bekendste boog van het park.












Aan de boog nemen we uitgebreid de tijd voor de foto’s. Het is er al redelijk druk. Ik loop helemaal tot onder de boog waar een korte wachtrij staat. Kim trekt vanop afstand de foto’s. Nu moeten we nog de hele weg terugwandelen. In totaal hebben wij 2 uur over deze wandeling gedaan, inclusief de tijd aan de arch zelf. Fons en Liza hebben superflink gewandeld en aan een veel sneller tempo dan de gemiddelde mens. Ondertussen staat de parking bijna vol, plaats voor een camper te parkeren is er niet meer. Dus hier is het echt wel een kwestie van er op tijd bij te zijn.





We rijden verder naar Sand Dune Arch, een trail van 500 meter die de kindjes ook heel leuk vonden. Sand Dune Arch is een kleine boog omgeven door hoge rotsen en veel schaduw. Het pad ernaar toe bestaat uit veel los zand. Daarna rijden we de hoofdweg in het park verder af tot aan het einde. Hier is geen parkeerplaats meer vrij. Dan rijden we de hele weg terug tot aan het visitor center met hier en daar een korte stop voor een foto. In het visitor center mogen de kindjes een souvenir kiezen, Fons kiest voor een puzzel van de nationale parken en Liza kiest voor een hoedje van Junior Ranger. Hier staan ook enkele overdekte picknickbankjes waar we onze boterhammen opeten.


Devil’s Canyon Campground

Na Arches rijden we verder zuidwaarts tot aan Devil’s Canyon Campground. Onderweg in Monticello stoppen we bij de supermarkt voor boodschappen en om te tanken. Devil’s Canyon Campground ligt redelijk dicht tegen de hoofdweg maar door het bos met pondarosadennen toch goed afgeschermd. Wij zijn er trouwens op de laatste dag voor de wintersluiting. Er zijn maar weinig andere kampeerders. De camping ligt op 2250 meter hoogte wat overdag voor een aangename temperatuur zorgt. Voor het diner maakt Kim en rijstschotel. Als wij nadien ijsjes eten passeert er een groepje van vijf herten.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Valley of Fire State Park (24/09/19)

Valley Of Fire campground Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op d...