donderdag 26 september 2019

Bryce Canyon National Park (26/09/19)


Bryce Canyon National Park
Om 6u30 gaat de wekker en eten we yoghurt met granola. Terwijl ik de camper klaarmaak voor vertrek (grijs en zwart water lozen, waterreservoir vullen) gaat Kim met de kindjes douchen in de douches van de camping. Om 8u20 parkeren we de camper op een grote parking tegenover de camping. Van hieruit vertrekken pendelbussen naar het park. Je mag met een camper maar zeer beperkt rondrijden in Bryce Canyon en je zou er ook zo goed als zeker geen parkeerplaats vinden. Het systeem van de pendelbussen in het park werkt heel goed en is aan te raden boven het gebruik van een eigen auto. Een nadeel is wel dat de bussen maar rijden tot aan Bryce Point. Maar dit is ook wel het mooiste deel van het park.



Bryce Point
De eerste stop waar we uit de bus stappen is Bryce Point, het verste punt dat de bus in het park komt. Als je dieper in het park wilt komen zal je te voet moeten gaan of heb je een auto nodig. Op Bryce Point heb je een mooi uitzicht van bovenaf over het amfitheater. Het genieten van dit mooie uitzicht wordt wel verstoord door de busladingen oude mensen met hun luidruchtige gidsen. Op naar de volgende stopplaats met de pendelbus.





Inspiration Point
Hier heb je verschillende uitzichten op het amfitheater, we vinden het hier mooier dan bij Bryce Point en het is hier een heel stuk rustiger. Voor het verste uitkijkpunt hier moet je nog wel een klein klimmetje overwinnen.







Sunset Point
Sunset Point is de volgende stopplaats; Dit is een heel drukke stopplaats vanwaar verschillende wandelroutes vertrekken. Wij wandelen via de Navajo Loop Trail het amfitheater beneden in, een wandeling van 2,5 km. Via een serie haarspeldbochten en een smalle slot canyon (Wall Street) bereiken we de bodem van het amfitheater, bijna 200 meter lager dan het startpunt. Beneden wandelen we door een vallei met veel ‘bristlecone pines’. Hier proberen we een identieke foto te nemen zoals we hier 9 jaar geleden hebben genomen maar nu met twee kindjes erbij. Via een andere serie haarspeldbochten wandelen we terug naar boven. Fons en Liza wandelen zeer vlot mee. Verschillende Amerikanen staan met verbazing te kijken en applaudisseren als wij voorbijwandelen of hun voorbijsteken. Dat is toch wel een beetje raar. Voor ons is het de normaalste zaak van de wereld dat Fons en Liza vlot kunnen volgen, toch zeker op dergelijke korte wandelingen. Op de parking zoeken we een picknickbankje voor de lunch.
















Sunrise Point
Het laatste uitzichtpunt waar wij stoppen is Sunrise Point. Het uitzicht hier vinden wij niet zo spectaculair. Er volgt nog een korte stop bij het visitor center en bij de souvenirwinkeltjes vooraleer we door de pendelbus terug aan de camper worden afgezet.




Kodachrome Basin State Park
Na een kort ritje komen we om 15u30 aan op de camping van het kleine Kodachrome Basin State Park. Deze camping ligt in een soort van amfitheater met langs drie zijden omgeven door rotsen. ’s Avonds eten we pasta met tomatensaus. Het weer slaat ook nog om en er volgt nog een kort onweer.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Valley of Fire State Park (24/09/19)

Valley Of Fire campground Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op d...