dinsdag 24 september 2019

Valley of Fire State Park (24/09/19)




Valley Of Fire campground
Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op de rotsen naast de camper naar boven. Hier hebben we een mooi uitzicht over de camping. Om 7u30 zijn we weg. Eerst rijden we over de Arch Rock Loop Drive, een goed berijdbare gravelweg. Dan rijden we direct door naar het einde van de White Domes Road, een doodlopende weg in het mooiste deel van het park.  







White Domes Loop Trail
Aan de White Domes Loop Trail is het nog redelijk rustig, wij zijn dan ook vroege vogels. Hier wandelen we een twee kilometer lange trail in een lus met het vertrekpunt naast de parking. Deze wandeling gaat voor een groot deel door los zand. Er is veel afwisseling tijdens de wandeling. Er is zelfs een korte slot canyon. Fons zegt dat dit een tunnel zonder dak is. Na twee uur wandelen en een beetje in het zand spelen zijn we terug bij de camper. Ondertussen is het al serieus aan het opwarmen.


















Valley of Fire
Nu rijden we terug naar het beginpunt van de weg waar ook het visitor center is. Maar onderweg stoppen we regelmatig voor foto’s te trekken van het indrukwekkende landschap. De weg die door het landschap slingert is ook heel fotogeniek.






Bij Rainbow Vista, maken we nog een korte wandeling. De kindjes vinden deze minder leuk en blijven liever in de camper zitten. Maar ze moeten toch mee. Ik klim nog even naar de top van een rots voor een panoramafoto. Je hebt hier een mooi zicht op de versteende zandduinen in alle mogelijke kleuren.







In het visitor center hebben we even verkoeling, dit doet toch deugd. Het is hier wel druk door enkele busladingen toeristen. Bij Seven Sisters, al meer richting uitgang van het park, stoppen we voor de lunch op een overdekte picknicktafel. De laatste stop in het park is Elephant Rock, waar we maar een korte wandeling doen omdat we nog een eindje moeten rijden en we geen campingreservatie hebben.



Gunlock State Park, Utah
Via een zeer bochtige interstate omgeven door hoge rotsen rijden we Utah binnen. We mogen onze horloge al direct een uurtje vooruit zetten. In St. George tanken we voor de eerste keer. Dat is toch wel verschieten hoeveel benzine deze camper nodig heeft. Daarna rijden we door naar Snow Canyon State Park om een plakje te zoeken op de camping. We rijden via de noordelijke ingang naar binnen. Normaal moet je hier inkom betalen maar we besluiten om eerst op de camping te gaan kijken. Spijtig genoeg was de camping volzet. Via de andere ingang rijden we terug naar buiten. Aan het tolhuisje krijgen we de suggestie om een half uurtje verder te rijden en bij het Gunlock State Park eens te gaan kijken. Om 17u45 komen we aan en gelukkig is hier nog wel plaats. Dit is een kleine campground naast een meer. Wij bezetten de enige van de vijf plaatsen, de stilte hier is zalig. We eten wraps met groenten en tonijn. De kindjes amuseren zich verder nog met de kleurboeken.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Valley of Fire State Park (24/09/19)

Valley Of Fire campground Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op d...