vrijdag 20 september 2019

Roadtrip met de camper in de USA


In het najaar van 2019 hebben we nog eens een roadtrip doorheen het zuidwesten van de USA gedaan. De eerste keer ook als gezin van vier. Voor Liza (3 jaar) was het de eerste keer dat zij meegaat naar de USA. Fons (4 jaar) is als baby al eens mee naar de USA geweest.

Na eerdere autorondreizen door de USA kiezen we er nu voor om het eens met een camper te proberen. Na veel research op internet en verschillende prijsoffertes zijn we terecht gekomen bij Tioga Tours, een reisbureau uit Zwolle waarbij je ook online kan boeken. Een jaar op voorhand waren we al eens langs geweest in het reisbureau voor een gesprek en om eens te zien hoe een Amerikaanse camper er vanbinnen uitziet.

Van zodra de vliegtuigtickets boekbaar waren in november 2018 hebben we dan de vliegtuigtickets en de camper geboekt. We hebben gekozen voor een 28ft camper bij El Monte. We twijfelden tussen 25ft en 28ft, het prijsverschil van maar 50€ tussen beide overhaalde ons om toch voor de grotere versie te kiezen. De vliegtuigtickets zijn van United Airlines van Amsterdam naar Las Vegas met telkens een tussenstop.

De volgende maanden hebben we nog uitgebreid de tijd om de route uit te stippelen. Meerdere keren hebben we onze plannen helemaal omgegooid. Uiteindelijk kiezen we voor trip vanuit Las Vegas waarna we eerst een week in zuidelijk Utah doorbrengen. Nadien rijden we helemaal tot in Tucson in zuidelijk Arizona. Op het einde van de trip rijden we nog tot Joshua Tree in California om zo terug te eindigen in Las Vegas. Onderweg kiezen we voor een mix tussen enkele bekende parken maar vooral ook minder bekende parken. Verschillende grote en drukke parken die min of meer op onze route liggen slaan we over omdat we deze al bezocht hebben en wij toch een voorkeur hebben voor de iets rustigere en iets minder bekende gebieden.

Gaandeweg tijdens de voorbereidingen worden ook hotels (Las Vegas) en enkele campings vastgelegd. Vooral in Utah is het echt wel nodig om sommige campings in de parken maanden op voorhand vast te leggen, zeker tijdens dit seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Valley of Fire State Park (24/09/19)

Valley Of Fire campground Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op d...