woensdag 25 september 2019

Zion Colob Canyon NP en Cedar Breaks NM (25/09/19)

Zion Kolob Canyon National Park
Na een zeer winderige nacht, we voelden de camper regelmatig schudden en de wind gierde langsheen de camper, staan we om 7u op. Na het ontbijt ruimend e we camper op en zetten we koers naar de Kolob Canyon, een minder bekend en een veel minder bezocht deel van Zion National Park. In het visitor center kopen we een “America the Beautiful Pass” voor 80$. Dit is een jaarabonnement voor zo’n 400 parken in Amerika waaronder alle nationale parken.

Taylor Creek Trail
Na een gesprekje met een ranger besluiten we om de Taylor Creek Trail te wandelen. Dit is een heen- en terug wandeling die tot aan de “Double Arch Alcove” gaat. Volgens de brochure en de ranger is deze wandeling 4 km in enkele richting. Op de parking aan het begin van de wandeling maken we ons klaar. We nemen de draagrugzakken mee voor Fons en Liza. De wandeling gaat bijna constant langs de Taylor Creek die we regelmatig moeten oversteken. Gelukkig is dit maar een klein stroompje en houden we onze voeten droog. Liza is een beetje ziek en zit dus redelijk veel in de draagrugzak. Onderweg passeren we langs twee hutjes van homesteaders uit de jaren 1930. Na 4,7 km stopt de trail recht onder de Double Arch Alcove. Een stuk fruit en een koekje smaken nu wel na deze inspanning. Als de batterijen weer opgeladen zijn wandelen we dezelfde weg helemaal terug. Liza heeft er niet veel zin meer in. In totaal heeft deze wandeling 4 uur geduurd. Bij de camper eten we onze boterhammen op.














Cedar Break National Monument
In Cedar City stoppen we bij Walmart om de voorraadkasten van de camper weer aan te vullen. Daarna rijden we naar Cedar Break National Monument, een miniversie van Bryce Canyon gelegen op meer dan 3050m hoogte. Hiervoor moeten we nog 1500m klimmen, het niveau van de benzinetank slinkt zienderogen. Naarmate we hoger klimmen zien we ook het mooie landschap veranderen. De groene bladeren van de bomen veranderen in herfstkleuren naarmate we stijgen. Bij Cedar Breaks stoppen we zo’n 5 minuten om een kijkje te nemen aan het uitkijkpunt terwijl de kindjes liever in de camper blijven. Hier op 3050m hoogte is het ook gevoelig kouder dan daarstraks.



Highway 12 tot aan Bryce Canyon National Park
Na een lange afdaling bereiken we Highway 12 en rijden we door naar Bryce Canyon. Op het eerste deel van Highway 12 bevinden zich twee bogen waar de weg zich onderdoor slingert. Om 19u komen we aan bij Ruby’s Inn Campground. Een commercieel uitgebate camping met full hook-up. Hier kunnen we de watertank en het sanitair rechtstreeks aansluiten. We eten worstjes met patatten en worteltjes. Hier op 2700m hoogte koelt het ’s avonds ook heel snel af.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Valley of Fire State Park (24/09/19)

Valley Of Fire campground Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op d...