dinsdag 1 oktober 2019

Mesa Verde NP (01/10/19)

Canyons of the Ancient National Monument

Om 7u00 zijn wij klaar om naar Mesa Verde National Park in Colorado te rijden. Onderweg passeren we langs het visitor center van Canyons of the Ancient National Monument. Op de lege parking hier ontbijten we eerst vooraleer we het visitor center binnengaan. Binnen is er een mooi archeologisch museum en een gift shop. We doen er ook nog een praatje met een ranger.





Mesa Verde National Park

Mesa Verde National Park is een van de weinige nationale parken waar niet de natuur maar de mens centraal staat, meer bepaald de Pueblo-indianen en de voorouders hiervan. Vanaf 2000 jaar geleden tot ongeveer het jaar 1300 werd dit gebied door hen bewoond.

In het visitor center kopen wij tickets voor de door een ranger begeleidde Cliff Palace tour om 17u00. In tussentijd gaan we dan zelf op verkenning uit in het park. Via een lange en bochtige weg bergop rijden we naar het Spruce Tree House. In de buurt hiervan zoeken we een bankje voor de lunch want ondertussen is het al middag. Met de camper draaien we een zijweggetje in, maar dat was niet op onze camper voorzien. Zonder schade geraken we er terug uit. Na de lunch bezoeken we het Spruce Tree House, maar wel vanop een veilige afstand. De onmiddellijke omgeving is afgesloten door gevaar op vallende rotsblokken.



Mesa Top Loop Road

De Mesa Top Loop Road, een 10 km lange loop met éénrichtingsverkeer, is het volgende deel van het park. Langsheen deze weg zijn er verschillende stopplaatsen. De eerste stop is een pithouse (kuilhuis in het Nederlands). Dit is een groot rond gat in de grond met een dak erboven. Dit pithouse hebben ze gedeeltelijk heropgebouwd. Enkele andere stopplaatsen langs deze weg hebben een mooi uitzicht op enkele cliff dwellings. Cliff Palace, wat we straks van dichtbij gaan bezoeken, is een van de stopplaatsen.







Cliff Palace Tour

Om 17u00 hebben we plaatsjes gereserveerd voor een door een ranger begeleide rondleiding bij het Cliff Palace. Op de parking ontvangt de ranger ons, samen met nog zo’n 20 andere bezoekers. Na een korte en amusante inleiding volgen we de ranger via enkele trappen naar beneden. Hier krijgen we een uitgebreide uitleg over hoe de mensen hier vroeger leefden en over hoe deze woningen gebouwd werden. Dat was een heel interessante en deskundige uitleg. Na een ruim uur rondleiding klimmen we via drie houten ladders weer naar boven. Nu volgt er nog een rit naar de campground. Naast de camping is er een wasserij en terwijl de was opstaat nemen wij een douche. Pas om 20u00 staan we terug op de campground.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Valley of Fire State Park (24/09/19)

Valley Of Fire campground Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op d...