woensdag 2 oktober 2019

Canyon de Chelly NM (02/10/19)

Via Shiprock in New Mexico naar Canyon de Chelly

Vandaag willen we een rustige dag aanhouden. Na het ontbijt rijden we naar de Walmart van Cortez. Hier nemen we uitgebreid onze tijd. Nadat we getankt hebben rijden we naar New Mexico. In Shiprock stoppen we bij de McDonald’s voor een milkshake. Even verderop passeren we de bekende rots “Shiprock”, die we al van ver boven het landschap zagen uitsteken. Via Indian Route 13 rijden we Arizona binnen tot in het dorpje Lukachuckai. Indian Route 13 is een zeer bochtige en steile weg (tot wel 14°). Via scherpe en korte haarspeldbochten steken we enkele bergen over. Prachtige uitzichten hebben we hier. Onderweg moeten we ook even stoppen voor de plaatselijke boer die met zijn koeien op stap is. Op de parking van het plaatselijke supermarktje in Lukachukai stoppen we om onze boterhammen op te eten. Het wemelt hier van de rondhangende indianen en zwerfhonden. Heel deze regio is een Navajo indianenreservaat. Aan de dorpjes en de mensen die wij onderweg tegenkomen zie je wel dat dit een achtergesteld deel van de USA is. Via Indian Route 12 rijden we verder tot aan de oostelijke ingang van Canyon de Chelly National Monument.





Canyon de Chelly

Canyon de Chelly is een park dat behoort tot het NPS-systeem, maar het wordt wel door Navajo-indianen uitgebaat. Op de North Rim Drive stoppen we bij drie uitkijkpunten die telkens na een korte rit vanaf de hoofdweg te bereiken zijn. De eerste twee stop zijn de Massacre Cave Overlook en de Mummy Cave Overlook. Bij beide lopen we nog een eindje via slickrocks en enkele trapjes naar het uitkijkpunt. Hier hebben wij een mooi zicht over de Canyon del Muerto. Op de parking staan enkele indianen die sieraden en versteend hout te koop hebben.








Ook stoppen we nog bij de Antelope House Overlook vooraleer we naar de Cottonwood campground rijden. Hier claimen we een plaatsje, er zijn nog veel lege plaatsen over. We rijden ook nog even tot aan het visitor center. De ranger vraagt of Fons en Liza willen meedoen met het Junior Ranger Program. Dan moet je een boekje invullen met vragen en opdrachten in het park. Als je dit goed invult krijg je een pin van Junior Ranger. ’s Avonds op de campground eten we pasta en oreopudding. Samen met Fons en Liza proberen we ook het boekje van Junior Ranger in te vullen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Valley of Fire State Park (24/09/19)

Valley Of Fire campground Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op d...