zondag 6 oktober 2019

Saguaro NP (06/10/19)

 Saguaro National Park (Tucson Mountain District)

’s Morgens rijden we naar het nationale park, op enkele minuten rijden van de campground. Bij de trailhead van King Canyon parkeren we de camper. Het eerste deel van de trail is de Gould Mine Trail, een pad met rotsige ondergrond dat zeer geleidelijk stijgt tussen de heuvels. Zo ver je kan kijken staat het landschap vol met cactussen. In het park komen zo’n 25 soorten cactussen voor. De bekendste en meest in het oog springende zijn natuurlijk de saguaro’s. Deze soort groeit zeer langzaam en pas na 75 jaar vertakt hij zich voor de eerste keer. Pas na 150 jaar zijn deze volgroeit en kunnen ze tot wel 15 meter hoog worden.

Ondertussen wandelen we verder terwijl de temperatuur toch heel snel toeneemt tot 32°C. Via een deel van de King Canyon wandelen we terug naar de parking. Ook op deze trail van 4,5 km hebben Fons en Liza weer super flink meegewandeld. We hebben wel regelmatig een pauze ingepland om te drinken, geen overbodige luxe in dit klimaat.


















Dan rijden we verder naar het visitor center (met airco) waar we achter het junior ranger programma vragen. Ondertussen is het al middag en in de camper eten we onze boterhammetjes op. Na de middag rijden we naar het centrum van Tucson waar we wat tijd spenderen in boekenwinkel Barnes & Nobles en nog wat kleren kopen bij Macy’s. Weer wat extra kilo’s voor in de valies. Afsluiten doen we bij Appelbee’s met een hamburger.

Catalina State Park

Dan rijden we verder naar het Catalina State Park, een eind ten noorden van Tucson. Net voor zonsondergang komen we op de campground van het park aan. Een RV plaats met elektriciteit kost 30$, eentje zonder elektriciteit kost 20$. We parkeren op een plaatsje met, maar zonder gebruik te maken van de voorzieningen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Valley of Fire State Park (24/09/19)

Valley Of Fire campground Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op d...