vrijdag 4 oktober 2019

Tonto Natural Bridge SP, Lost Dutchman SP (04/10/19)

 Tonto Natural Bridge State Park

‘s Morgens rijden we naar het Tonto Natural Bridge State Park. Onderweg rieken we in de camper de brandgeur van de grote bosbranden die ten noorden en ten oosten van Phoenix hele bossen in de as leggen en die nu al maanden aanhouden. Voor de eerste keer deze reis rijdt Kim ook een stukje met de camper. De laatste 20 km voor we in het park zijn neemt zij het stuur over. Dit viel ze niet mee omdat de laatste kilometers heel steil en bochtig zijn. In het park betalen we 14$ inkom. We wandelen er de Anne Mae Trail. Via een steile afdaling geraken we onder de brug. Deze brug is de grootste travertijnen boog ter wereld. Beneden onder deze boog ligt het bezaait met gigantische rotsblokken. Hier moeten we over klauteren. Fons en Liza hebben soms wel wat hulp nodig. Maar dit is heel leuk. Na een tijdje onder de brug wandelen we via het stroompje die onder de boog stroomt stroomopwaarts. Het wandelpad is hier niet ontwikkeld. Dus moeten wij regelmatig over bomen en rotsen klauteren. Na een kleine kilometer wandelen is er een aangelegde trap naar boven en staan we terug op de parking. We kiezen een bankje uit voor de lunch.















Lost Dutchman State Park en Goldfield Ghost Town

Onderweg stoppen we nog bij Safeway. Voor voeding zijn deze winkels wel aangenamer shoppen dan Walmart. Dan rijden we door naar het Lost Dutchman State Park, ten noordoosten van Phoenix. Dit is een mooie, rustige en afgelegen campground in een gebied met veel cactussen. Net buiten het park, aan de overkant van de weg, ligt Goldfield Ghost Town waar we een kijkje nemen. Dit is een mijnwerkersstadje waar in de late 19e eeuw goud werd gedolven. Het stadje werd al even snel verlaten als het werd gebouwd. Nu is het grotendeels gerestaureerd. We slenteren een tijdje door het fotogenieke dorpje. Er zijn onder andere souvenirwinkeltjes, een saloon, een nog rijdende mijntrein, een kerk, een kerkhof en nog enkele andere gebouwen.



















Als we terug op de campground zijn maken we het diner klaar, patatjes met boontjes, worteltjes en worst.

Op de campground worden we wel gestoord door ontzettend veel kleine ambetante vliegjes. Ook is het hier beduidend warmer dan de voorbije dagen, nu we het Coloradoplateau verlaten hebben en meer dan 1000 meter lager zitten. We genieten van de zonsondergang. De nachtelijke hemel is wel een stuk minder spectaculair dan de voorbije dagen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Valley of Fire State Park (24/09/19)

Valley Of Fire campground Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op d...