woensdag 9 oktober 2019

Joshua Tree NP (09/10/19)

Cholla Cactus Garden

’s Morgens bij zonsopkomst zijn we al klaar om naar de Cholla Cactus Garden te rijden. Dit is een korte wandeling van enkele honderden meters tussen de Cholla Cactussen. Daarna rijden we naar de trailhead van de Barker Dam Trail. Hier ontbijten we.






Barker Dam Trail

De Barker Dam Trail is een prachtige wandeling van 2 km tussen velden vol met joshua trees en vele soorten cactussen. Ook zijn er veel rotsen. Halverwege de trail is er normaal een meertje maar dit staat helemaal droog. Ook komen we petrogliefen tegen.






















Hidden Valley Trail

De volgende trail is de Hidden Valley Trail, een trail die een beetje vergelijkbaar is met de Barker Dam Trail. Ook hier ligt de omgeving vol met goed beklimbare rotsen. We kunnen ons eens goed uitleven.

Bij de Quail Springs stoppen we voor de lunch, hier staan enkele picknickbanken. Het is hier heel rustig. Samen met Fons en Liza vullen we hier ook het boekje van junior ranger in. Als dat ingevuld is rijden we naar het visitor center in het dorpje Joshua Tree, enkele km buiten de parkgrenzen. Hier leveren we de boekjes in, en om de pin te krijgen moeten Fons en Liza eerst een tekst nazeggen. Fons zegt deze in het Engels na en voor Liza vertalen we. En ze zijn trots met hun welverdiende pin. Liza kan deze direct op haar hoedje spelden. Bij de parking afrijden schuur ik met het achterste van de camper over het asfalt, de goot is te diep. Als ik er schuin afrijd lukt het wel.








Jumbo Rock Campground

Dan rijden we naar Jumbo Rock Campground, een van de populairdere en grotere campgrounds in het park. Om hier een plaatsje te krijgen hebben we lang vooraf gereserveerd. De staanplaatsen liggen allemaal goed beschut door de vele rotsen. We amuseren ons met het beklimmen van deze rotsen. Na de soep wandelen we naar Skull Rock (2 x 800m). Voor het donker zijn we terug bij de camper en kunnen we gaan eten. ’s Avonds sluiten we de dag af met een biertje terwijl Fons en Liza zich uitleven in het zand.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Valley of Fire State Park (24/09/19)

Valley Of Fire campground Bij de ochtendschemering om 6u00 worden we wakker. Na het ontbijt op het bankje buiten klimmen we op d...